Wie zit er aan
Chefs Tafel?

Anouk van de Graaf

Ik ben een echte kookgek! Tijdens mijn studie Bos en Natuurbeheer had ik een bijbaan als assistent kok. Toen bleek dat ik niet mijn droombaan in de bosbouw kon vinden, heb ik niet lang getwijfeld en van mijn hobby mijn werk gemaakt. Inmiddels heb ik ruim 12 jaar ervaring als zelfstandig werkend kok in een professionele keuken, ben ik leermeester en heb ik een patisserie specialisatie. Eigenlijk is er niet veel veranderd sinds ik beroepsmatig kook. Wanneer ik een mooi product zie ben ik in mijn gedachten al aan het bedenken wat ik er allemaal mee kan doen.

Een passie die goed aansluit is mijn tuin. Hier verbouw ik allerlei groenten, kruiden en bloemen die ik verwerk in mijn gerechten. Het is heerlijk om even uit de hectiek van de dag te stappen en je te focussen op de tuin.

Ik geef maandelijks kookworkshops aan enthousiaste kookgroepen. Hiervoor stel ik elke maand een nieuw menu samen en hou hierbij rekening met de seizoenen, verschillende kooktechnieken en de hoeveelheid werk. Het blijft een uitdaging om elke maand iedereen weer te verassen met een heerlijk menu. Het zijn leuke, gezellige ontspannen avonden waar ik veel plezier aan beleef.