Ingrediënten
- 6 groene asperges, houtig uiteinde verwijderd
- 1 el olijf olie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 knoflook teen, gesnipperd
- 200g risotto rijst (arborio)
- 250ml witte wijn
- 500ml warme groente bouillon
- 25g boter
- 75g Parmezaan geraspt
- Zout en peper
1.
Risotto
- Kook de asperges 3 minuten in kokend water met een beetje zout beetgaar. Giet af en spoel koud.
- Verwarm de olie in een pan en bak de sjalot en de knoflook zachtjes glazig
- Voeg de rijst toe en blijf roeren tot dat de rijst een beetje doorschijnend is.
- Voeg de wijn toe en laat door de rijst absorberen.
- Voeg de groente bouillon scheutje bij scheutje toe totdat de rijst gaar en de bouillon volledig opgenomen is.
- Voeg de asperges, boter en Parmezaan toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 170 graden en leg een bakpapier op een bakplaat.
2.
Parmezaan chips
- Verdeel de Parmezaan in 6 hoopjes kaas en spreid ze een beetje uit op het bakpapier.
- Bak in de oven ongeveer 6-8 minuten goud bruin. Haal uit de oven en laat ze afkoelen.
3.
Afmaken en serveren
- Verdeel de risotto over de borden en garneer met een Parmezaan chip.