Aantal
4
pers.
Recept

Aspergerisotto

Ingrediënten
  • 6 groene asperges, houtig uiteinde verwijderd
  • 1 el olijf olie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 knoflook teen, gesnipperd
  • 200g risotto rijst (arborio)
  • 250ml witte wijn
  • 500ml warme groente bouillon
  • 25g boter
  • 75g Parmezaan geraspt
  • Zout en peper
1.

Risotto

  • Kook de asperges 3 minuten in kokend water met een beetje zout beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Verwarm de olie in een pan en bak de sjalot en de knoflook zachtjes glazig
  • Voeg de rijst toe en blijf roeren tot dat de rijst een beetje doorschijnend is.
  • Voeg de wijn toe en laat door de rijst absorberen.
  • Voeg de groente bouillon scheutje bij scheutje toe totdat de rijst gaar en de bouillon volledig opgenomen is.
  • Voeg de asperges, boter en Parmezaan toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en leg een bakpapier op een bakplaat.
2.

Parmezaan chips

  • Verdeel de Parmezaan in 6 hoopjes kaas en spreid ze een beetje uit op het bakpapier.
  • Bak in de oven ongeveer 6-8 minuten goud bruin. Haal uit de oven en laat ze afkoelen.
3.

Afmaken en serveren

  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met een Parmezaan chip.