Aantal
6
pers.
Recept

Chinese tomatensoep

Alleen bij het zien van de foto's krijg ik al weer zin in zo'n lekker bord soep. Dit recept is echt een crowd pleaser. Ik ben nog niemand tegengekomen die er niet dol op is.

Ingrediënten
  • 1 l water
  • 2 pakken gezeefde tomaten (500ml stuk)
  • 2 grote kippenbouten
  • 4 kipbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el suiker
  • 4 el zoete ketjap
  • 2 el azijn
  • 1 theel sambal
  • 1 theel djahe
  • 1 tl sereh
  • 2 eetl maizena
  • 1 handje mihoen
  • 1 scheutje gembersiroop
  • prei
1.
  • Breng 1 liter water met de kip, ui, knoflook en bouillonblokjes aan de kook en laat het ongeveer een uurtje trekken tot de kip gaar is. (Maak ondertussen een lekker broodje bij de soep.)
  • Haal alle ingrediënten uit de bouillon. Laat de kip een beetje afkoelen en pluk het vlees van de botten en snij het eventueel een beetje fijn.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe aan de bouillon.
  • Maak in een kommetje een mengseltje van de suiker, ketjap, sambal, azijn. djahe en sereh en voeg dit toe aan de soep.
  • Roer de maizena met een beetje water tot een glad papje en roer dit ook door de soep.
  • Laat alles nog een kwartietje koken en voeg de kip toe aan de soep.
  • Snijd een prei in zeer dunne ringetjes voor de garnering.
2.

Afmaken en serveren

  • Verdeel de prei en de soep over de borden.