Aantal
10
pers.
Recept

Choco chip biscuits

Toen we nog in Arnhem woonden had onze buurvrouw Anne een Australisch echtpaar op bezoek die deze overheerlijke chocolate chip koekjes bakten. Bij deze, nogmaals dank voor het recept, we bakken ze regelmatig. De truc is om vooral niet te lang te kneden voor een bros resultaat. Als je van noten houdt kun je er eventueel ook nog 100 gr van je favoriete gehakte nootjes aan toevoegen.

Ingrediënten

Choco chip biscuits

  • 125 gr gesmolten boter
  • 200 gr lichte basterdsuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 150 gr chocolade stukjes
1.
  • Roer met een garde de suiker het ei en de gesmolten boter door elkaar.
  • Roer hierna met een houten lepel de rest van de ingrediënten erdoor.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van het deeg even grote balletjes, iets groter dan een walnoot.
  • leg de balletjes deeg verspreid op de bakplaat en druk ze plat tot ongeveer een centimeter dikte.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius ongeveer 15 minuten.