Aantal
4
pers.
Recept

Filet American met pikante paprika

Vraag de slager om eem mooi stukje vlees voor de rundertartaar. Hoe beter de kwaliteit van de bief hoe minder fijn je het vlees hoeft te hakken...

Ingrediënten
  • 1 rode paprika
  • 400 gr vlees voor rundertartaar
  • 1 el kappertjes
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen cayenne peper
  • 4 el mayonaise
  • ¼ ui
  • 2 dikke augurken
  • bieslook
1.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Leg de paprika 20 minuten in de oven of tot hij mooi zwart geworden is.
  • Hak ondertussen het vlees zeer fijn en meng met de kappertjes, zout naar smaak en de olijfolie en laat de smaak enige tijd op elkaar intrekken.
  • Neem de paprika uit de oven en leg het in een kom en dek af met plasticfolie en laat enigszins afkoelen.
  • Snijd de ui, augurk en bieslook zeer fijn.
  • Neem de paprika uit de bak en ontvel de paprika.
  • Pureer de paprika met de staafmixer met de paprikapoeder, cayennepeper en mayonaise. (Zet weg tot gebruik)
2.

Afmaken en serveren

  • Leg de steker op een bord, vul met een kwart van het vleesmengsel en druk goed aan.
  • Leg een laagje van de paprikapuree op het vlees en neem de steker weg
  • Meng de ui met de augurk en bieslook en leg hiervan een laagje op het vlees met de paprikapuree en neem de steker weg.