Gepekelde ribkarbonades met zoetige mosterd-bbqsaus
Ingrediënten
4 ribkarbonades van 250 gram per stuk
De pekel
250 gram zout
250 gram suiker
1 liter water
1 eetlepel jeneverbessen
4-6 blaadjes laurier
1 el venkelzaad
De bbqsaus
200 gr mosterd
75 ml rode wijnazijn
75 gr lichte basterdsuiker
2 sterke espresso’s
4 ansjovisjes
3 eetlepel worcestersaus
2 tl tabasco
En eventueel
4 eetl. Rookmot
1 rookoven
Watermeloenslade
½ watermeloen
100 gr feta
1\2 rode ui
Basilicum
Evt. rucola
Olijfolie
balsamico
1.
Breng alle ingrediënten voor de pekel aan de kook tot zout en suiker zijn opgelost, draai het vuur uit en laat de pekel koud worden, leg er dan het vlees in.
Zet 1 nacht in de koelkast.
Dep de volgende dag droog en rook de karbonades 10 minuten in een rookoven met 4 eetlepels rookmot.
2.
bbqsaus
Verwarm de ingrediënten van de saus in een steelpan. Zachtjes laten koken en goed roeren tot de ansjovis helemaal is opgelost. Voeg eventueel als de saus te dik is iets water toe.
3.
Watermeloensalade
Snijd de watermeloen in blokjes en de rode ui in dunne ringen.
Verkruimel de feta.
Doe de watermeloen en ui in een schaal en strooi er de feta over. Verdeel er wat fijngesneden basilicum over en besprenkel met olijfolie en een goede balsamico.
4.
Afmaken en serveren
Bak de karbonaadjes op een hete BBQ kort aan beide kanten bruin en verwarm de saus in een steelpannetje.