Aantal
4
pers.
Recept

Gepekelde ribkarbonades met zoetige mosterd-bbqsaus

Ingrediënten

4 ribkarbonades van 250 gram per stuk

De pekel

  • 250 gram zout
  • 250 gram suiker
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel jeneverbessen
  • 4-6 blaadjes laurier
  • 1 el venkelzaad

De bbqsaus

  • 200 gr mosterd
  • 75 ml rode wijnazijn
  • 75 gr lichte basterdsuiker
  • 2 sterke espresso’s
  • 4 ansjovisjes
  • 3 eetlepel worcestersaus
  • 2 tl tabasco

En eventueel

  • 4 eetl. Rookmot
  • 1 rookoven

Watermeloenslade

  • ½ watermeloen
  • 100 gr feta
  • 1\2 rode ui
  • Basilicum
  • Evt. rucola
  • Olijfolie
  • balsamico
1.
  • Breng alle ingrediënten voor de pekel aan de kook tot zout en suiker zijn opgelost, draai het vuur uit en laat de pekel koud worden, leg er dan het vlees in.
  • Zet 1 nacht in de koelkast.
  • Dep de volgende dag droog en rook de karbonades 10 minuten in een rookoven met 4 eetlepels rookmot.
2.

bbqsaus

  • Verwarm de ingrediënten van de saus in een steelpan. Zachtjes laten koken en goed roeren tot de ansjovis helemaal is opgelost. Voeg eventueel als de saus te dik is iets water toe.
3.

Watermeloensalade

  • Snijd de watermeloen in blokjes en de rode ui in dunne ringen.
  • Verkruimel de feta.
  • Doe de watermeloen en ui in een schaal en strooi er de feta over. Verdeel er wat fijngesneden basilicum over en besprenkel met olijfolie en een goede balsamico.
4.

Afmaken en serveren

  • Bak de karbonaadjes op een hete BBQ kort aan beide kanten bruin en verwarm de saus in een steelpannetje.
  • Serveer met de fetasalade.