Aantal
4
pers.
Recept

Haringsalade met biet en roggebroodkruim

De combinatie van haring en biet is echt een klassieker, of je zou kunnen zeggen; "Dit is echt retro."
De salade is makkelijk te maken. De kunst is om de blokjes netjes even groot te snijden, dan ziet het er fantastisch uit. De zure room en vodka maken het een lekker fris voorgerecht. Ook als je niet echt van haring houdt zou ik je willen uitdagen om het toch een keer te properen. Het is zo lekker!!!

Oh ja..het schijnt dat bietjes voor een beter uithoudingsvermogen zorgen bij het sporten en haring zorgt voor het remmen van ontstekingen. Nou als dat je niet over de streep trekt!

Ingrediënten
  • 4 schone haringen
  • 2 gekookte bietjes in blokjes
  • 1 appel in blokjes
  • 1 augurk gehakt in blokjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 borrelglas vodka
  • 1 el mosterdzaad geroosterd
  • 1 el mayo
  • 125 ml zure room
  • witte peper
  • 2 plakken roggebrood
  • tuinkers
1.

• Meng alles behalve het roggebrood door elkaar!

Kruim; • Verkruimel het roggebrood en laat het in de oven op 80 graden Celsius even drogen.

2.

• Verdeel de salade over 4 of 6 stekertjes en plaats de salade in het midden van de borden.

• Strooi er de roggebroodkruim omheen en garneer af met tuinkers.