Aantal
4
pers.
Recept

Kabeljauwfilet met kikkererwten chorizo stoof

Je moet wel ruim van te voren bedenken dat je deze stoof gaat maken, want de kikkererwten moeten minimaal 6 uur van te voren geweekt worden in ruim koud water. Het makkelijkst is gewoon even 's avonds voor dat je gaat slapen even de erwtjes onder water zetten. Wist je dat je het weekvocht van de kikkererwten net zo stijf kunt kloppen als eiwit. Wanneer je dus als veganist meringue wilt maken gebruik je dit als alternatief voor het eiwit.

Ingrediënten

4 kabeljauwfilets

olijfolie

Zout

__Stoofpot; __

300g gedroogde kikkererwten

4 eetlepels extra vierge olijfolie

2 teentjes knoflook, gehakt

1 ui, gehakt

2 wortelen, gehakt

300g verse chorizo, kruidig

900ml kippenbouillon

1 laurierblad

2 middelgrote aardappelen, Cubed

Zeezout

versgemalen zwarte peper

1 handvol platte peterselie, gehakt

1.
  • Week de kikkererwten minimaal 6 uur in veel koud water voordat je ze gaat koken. Overnacht is het beste.
  • Verwarm de olie voor de stoofpot in een steelpan en bak de gehakte knoflook, ui en wortelen lichtjes.
  • Snijd de chorizo en voeg toe aan de pan. Bak tot het bruin is.
  • Voeg de bouillon en het laurierblad toe. Breng aan de kook, voeg de kikkererwten en de aardappelen toe en kook ongeveer 1 uur, roer af en toe om te zien of de kikkererwten en aardappelen al gaar zijn.
  • Breng als de kikkererwten beetgaar zijn de stoof op smaak met zout en peper. Voeg een beetje kokend water toe als het te droog is

.

2.
  • Verwarm de olie in een zware koekenpan op een middelhoog vuur. Zodra de pan heet is, bak je de vis op de huid goud en knapperig. Dit duurt 2 – 3 minuten.
  • Draai de filets voorzichtig om en laat nog 2 tot 3 minuten garen.
  • Haal de filets uit de pan en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de stoofpot over vier kommen, besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er een beetje fijgehakte peterselie over

.