Aantal
8
pers.
Recept

Kip suprème met chorizo en geroosterde groenten uit de oven en rode paprikasaus

Bij een kipfilet suprème zit er nog een botje aan de Filet ook zit de huid er nog op. In dit recept komt dat goed van pas, want dan kun je de vulling mooi onder de huid stoppen.

Ingrediënten

Kip
2 sjalot geraspt 6 el fijngesneden bladpeterselie 90gr paneermeel 2 ei losgeroerd Rasp van 2 citroenen 200 gr droge chorizo zonder vlies fijngesneden 8 kipfilets met vel 2 el olie

Geroosterde groenten
Aubergine Courgette (Punt)paprika Tomaten Olijfolie Knoflook Oregano Zeezout

Paprikasaus
4 rode paprika's 1 grote ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gesnipperd) 4 el olijfolie peper&zout 1 tl tijm 1/2 blik tomatenblokjes op sap (=200 gr).

1.

Kip

  • Verwarm de oven voor op 190graden Celsius.
  • Meng in een kom de sjalot, peterselie, het paneermeel, ei de citroenrasp en de chorizo.
  • Schuif dit mensel met je vingers voorzichtig onder het vel van de kipfilets en zorg dat het vel rondop het vlees vast blijft zitten.
  • Vul elke kipfilets met een achtste van het mengsel en spreid het goed uit.
  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
  • Verhit de olie in een koekenpan op het vuur en bak de filets op de huidkant mooi bruin. (c.a. 3 minuten) en bak ze 1 minuut op de andere kant.
  • Doe de kipfilets in de oven en bak ze nog 20-25 minuten of tot ze gaar zijn.
2.

Geroosterde groenten

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  • Was de groentes en snij ze vervolgens in dunne plakken. De tomaten kun je het beste halveren.
  • Neem een schaaltje en giet daar wat olijfolie in. Plet 1 of 2 knoflooktenen en voeg deze bij de olie. Voeg tenslotte wat oregano toe of Provençaalse kruiden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groentes over de plaat.
  • Bestrijk de groentes met een kwastje met de knoflookolie.
  • Rooster de groentes in ongeveer 15 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze een goudbruin randje krijgen.
  • Strooi tenslotte nog wat zout over de geroosterde groente uit de oven en maak het af met een lekkere drizzle balsamico-azijn of een beetje citroensap.
  • Je kunt de geroosterde groente zowel warm als koud eten.
3.

Paprikasaus

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en rooster de paprika’s tot ze zwart zijn.
  • Doe ze in een plastic zak en laat afkoelen. Haal dan de velletjes van de paprika's en snijdt ze in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak hierin de paprika, ui en knoflook aan.
  • Doe de tomatenblokjes met wat sap erbij. Warm even goed door en pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus.
  • Maak op smaak met peper, zout en tijm.
4.

Afmaken en serveren

  • Verwarm in de oven de kipfilets en de groenten.
  • Verdeel de groenten in het midden van de borden en leg de kipfilets er bovenop.
  • Verwarm de saus en dresseer om de groenten en de kip.