Aantal
8
pers.
Recept

Open lasagne met langzaam gegaarde runderbrisket

Dit is een fantastisch recept, die heel makkelijk voor te bereiden is! De brisket wordt langzaam in de oven gegaard waarna je het net als pulled pork uit elkaar trekt. Dit recept kan niet groot genoeg zijn, want je kunt heel makkelijk porties die je over hebt invriezen. Die gebruik je dan voor je lasagne, wraps, pizza, salade, je kan het zogek niet bedenken. Ideaal en minder vet dan de varkensvlees variant.

Ingrediënten

brisket
2 el zonnebloemolie
1,5 kg runderbrisket, in 4 stukken
1 grote ui gesnippert
4 tenen knoflook in dunne plakjes
250 ml rode wijn
1 l runderbouillon
750 ml tomatensaus
6 laurierblaadjes
Zout en peper

Gernering; pecorino geraspt, peterselie

pasta
300 gr tipo oo bloem
3 eieren
1 tl zout
1 el olijfolie

1.

Brisket

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Verwarm de helft van de olie in een grote ovenvaste pan met dikke bodem op matig vuur. Doe het vlees erin en bak het vlees aan beide kanten maaoi bruin. Haal uit de pan en zet apart.
  • Doe de rest van de olie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak al roerend 4-5 minuten of tot ze zacht zijn.
  • Voeg de wijn toe en kook tot hij tot de helft is ingekookt. Voeg nu de bouillon, tomatensaus, laurier en zout en peper toe. Doe het vlees en vleessap terug in de pan en breng zachtjes aan de kook.
  • Doe een goed sluitend deksel op de pan en zet 3 uur in de oven tot het vlees botermals is. Keer het halverwege de bereidingstijd.
  • Haal het vlees uit de saus en leg op de snijplank. Trek het met behulp van 2 vorken uit elkaar, leg terug in de saus en roer alles om. Verwijder de laurierblaadjes.
2.

Pasta

Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg.

  • Kneed het deeg 15 minuten goed door. Voeg eventueel druppels water of extra bloem toe.
  • Pak het deeg in plastic folie en laat 20 minuten in de koelkast rusten.
  • Draai het deeg door de pastamachine, tot de gewenste dikte (stand 6).
  • Snijd het deeg in rechthoekige lasagne vellen.
3.

afmaken en serveren

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de lasagne vellen in 4-5 minuten beetgaar.
  • Verwarm ondertussen het vlees in de saus.
  • Leg op elk bord een dubbelgevouwen lasagne vel en doe er de saus tussen en een beetje erop. Rasp er een beetje pecorino overheen en een takje peterselie of basilicum.