Laatst vroeg mij iemand of ik een lekker recept voor pompoensoep heb. Tuurlijk heb ik dat!
Zelf ben ik ook aan de slag gegaan met een flespompoen en een hokaido pompoen. De flespompoen heb ik wel even geschild en de hokaido mag je met schil gebruiken. Ik heb mijn soep gegarneerd met een beetje room en heerlijk vers geraspte mierikswortel voor wat extra pit.

Ingrediënten

1 pompoen

2 uien

1 rode peper

3 teentjes knoflook

2 winterwortels

2 aardappels

2,5 liter kippenbouillon
(of groente bouillon)

250 ml slagroom

Zout en peper

Garnering: Basilicum, room of kruidenolie, pompoenpitten of een beetje geraspte verse mierikswortel is ook erg lekker!

1.

• Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokken van ongeveer in 2-3 centimeter.

• Pel de ui en snijd hem doormidden en dan in halve ringen.

• Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij hem in zo klein mogelijke stukjes. Pel de knoflook en snijd ook deze in zo klein mogelijke stukjes.

• Schraap de wortels en snij ze in de lengte doormidden en in stukken van ongeveer 1 centimeter.

• Schil de aardappels en snij ze in blokken van ongeveer 2-3 centimeter.

• Doe een beetje olie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en peper tot ui glazig is. Let op dat de knoflook niet verkleurd anders wordt de soep bitter.

• Doe de pompoen, aardappel en wortel erbij en bak nog even een paar minuutjes op een laag vuur.

• Doe de bouillon erbij tot alles net onder staat. Laat de bouillon ongeveer 20 minuten koken.

• Pureer de soep met een staafmixer en doe de room erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

• Hak de basilicum fijn en zet weg tot gebruik.

2.

De grote pompoen op de foto is er ééntje uit mijn tuin. Deze is groot en minder lekker, maar dat maakt in dit geval niet uit, want hij is gekweekt voor Halloween. Dan maken we er een mooie lampion van.