Ratatouille is altijd heerlijk als onderdeel van het hoofdgerecht. Hij was bijvoorbeeld heerlijk bij de open lasagne van brisket. Wist je dat ratatouille ook heerlijk koud kan eten?

Ingrediënten

1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
2 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
40 ml rode wijn
400 g tomatenblokjes in blik
1½ el rodewijnazijn

1.

werkwijze

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 bij 2 cm (brunoise). Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ook in blokjes van 2 bij 2 cm. Houd de groenten gescheiden
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 5 min.
  3. Draai het vuur laag. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven.
  4. Breng op smaak met de azijn, peper en zout.