Aantal
6
pers.
Recept

Roulleau van gerookte zalm met rivierkreeftenstaartjes en mierikswortel-bietjes créme

Ingrediënten
  • 1 gerookte zalmzijde (getrancheerd)
  • 100 gram rivierkreeftstaartjes
  • 400 gr wilde spinazie
  • 3 dl visbouillon
  • 6 blaadjes gelatine
  • 0,5 l slagroom
  • zout en peper
  • 1 el rode biet fijngeraspt
  • 1 tl mierikswortel
  • 2 el créme fraiche
1.
  • Week de gelatine in ruim koud water
  • Blancheer (vraag kok om uitleg) de spinazie en maak de bladeren goed droog
  • Maak een rechthoek, van ongeveer 40 cm bij 20 cm, van mooie plakken zalm op krimpfolie.
  • De zalm die over is in de magimix fijnmalen
  • Haal de gelatine uit het water en knijp goed uit. Los de gelatine op in verwarmde bouillon. (let op dat de bouillon niet kookt)
  • Doe de warme visbouillon bij de zalm in de magimix en laat fijn draaien
  • Laat de massa koelen in de koelkast of zet het op ijswater (let op dat het niet te veel opstijft)
  • Klop de slagroom tot yoghurt dikte
  • Als de zalmmassa voldoende is afgekoeld kan de slagroom erdoor gespateld worden en opsmaak worden gebracht met zout en peper
  • Hak de rivierkreeftstaartjes grof en voeg toe aan de mousse, laat het geheel vervolgens opstijven in de koelkast
  • Beleg de rechthoek van zalm met de bladeren geblancheerde spinazie
  • Breng een dunne laag van de mousse aan op de spinazie
  • Vervolgens kan het geheel opgerold worden (vraag om uitleg)
  • Laat de Roulleau opstijven in de koelkast
  • Meng voor de créme de geraspte biet mierikswortel en créme fraiche door elkaar en breng op smaak met zout en peper
2.

Afmaken en serveren

  • Snij voorzichtig mooie plakjes van de roulleau en leg ze op de borden
  • Maak een ´pluim´ van sla en garneer de borden hiermee
  • Garneer de borden af met de saus en serveer