Aantal
6
pers.
Recept

Salade chevre chaud

Super mooi voorgerecht. het is niet alleen visueel erg aantrekkelijk de samaken van de geroosterde biet, geitenkaas en amandel combineren ook prachtig. De pesto achtige dressing geeft alles nog lekker een kick.

Ingrediënten

250 gram Rode bieten
75 ml Olijfolie
1 tl Balsamico azijn
200 gram Zachte geitenkaas
75 gram Bloem
2 eiwitten
200 gram Geschaafde amandelen
200 gram Verse Basilicumblaadjes
1 teen Knoflook
100 gram Parmezaanse Kaas
Sap van een kwart citroen
100 ml Olijfolie
100 gram Waterkers

1.

werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200C.
  • Snij de rode bieten in dobbelstenen en doe ze in een kom. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje olijfolie.
  • Leg de rode bieten op een bakplaat en rooster ze in de oven 30-40 minuten tot ze zacht zijn.
  • Haal de rode bieten uit de oven en doe ze in een kom. Sprenkel wat balsamico azijn erover en roer goed door.
  • Maak 8 balletjes van de geitenkaas en haal ze door de bloem en daarna door het eiwit.
  • Verspreid de geschaafde amandelen op een bord en rol de geitenkaas ballen erdoor zodat deze aan de kaas blijven zitten tot de kaasjes geheel bedekt zijn met amandelen. Leg tot gebruik in de koelkast.
  • Voor de dressing, doe de basilicum, amandelen, knoflook, Parmezaan kaas en olijfolie in een maatbeker en mix met de staafmixer tot het een gladde substantie is.
2.

Afmaken en serveren

  • Vul een stevige pan tot de helft met zonnebloemolie en verwarm dit tot 180C.
  • Doe voorzichtig de geitenkaasjes in de hete olie en frituur ze ongeveer 30 sec. Tot ze goud bruin zijn. Dep ze vervolgens af met keukenpapier.
  • Om het op te dienen, doe een klein beetje waterkers op een bord en leg de geitenkaasjes er bovenop. Leg wat rode bieten rondom en besprenkel het bord met de dressing.