Tegen de tijd dat het weer Sinterklaas wordt maak ik altijd wel een paar keer speculaas. Ik heb al verschillende recepturen uitgeprobeert en onderstaand recept geeft een zeer acceptabel resultaat. Mocht je nu denken; "Hey, maar mijn recept is veel beter!" Laat het me dan weten, ik zou het graag willen proberen.
Deze speculaasjes worden gemaakt met Zeeuwse bloem, de fijne maling en het hoge eiwitgehalte van deze bloem zorgt ervoor dat de koekjes lekker bros en knapperig worden. Mocht je in de supermarkt geen Zeeuwse bloem kunnen vinden, kun je ook patentbloem gebruiken.
• 190 gr boter, op kamertemperatuur
• 225 gr lichtbruine basterdsuiker
• ¼ citroen, rasp
• 1 tl zout
• 50 ml karnemelk, op kamertemperatuur
• 400 gr Zeeuwse bloem
• 3 ½ el speculaaskruiden
• 1 ½ tl bakpoeder
Als je geen speculaasplank hebt, kun je het deeg ook uitrollen tot een dikte van 3 a 4 millimeter en daar speculaasjes uitsnijden of -steken.