Aantal
6
pers.
Recept

Zoete aardappel, kokosnoot en kardemom soep

Een verrassend lekker soepje. Wij hebben als extraatje ook plakjes chorizo bovenop de paprika-topping gelegd, voor nog meer pit.

Ingrediënten

3 kardemom peulen

1 ui

600gr zoete aardappel

4 cm gember

2 tenen knoflook

2 el olie

400 ml kokosmelk

800ml kippenbouillon

1 citroen

Rode Paprika topping

1 el olie

1 tl korianderzaad

1 snuf chili vlokken

2 geroosterde paprika’s (uit pot)

100 gr baby spinazie

1.

Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en maal ze fijn met de vijzel. Schil en snij de ui en de zoete aardappel in stukken Schil en rasp de gember en schil en hak de knoflook fijn. Verwarm de olie in een grote pan op een zacht vuur. Voeg de ui toe en bak zot ze zacht en glazig zijn. Voeg de zoete aardappel, gember, knoflook en kardemom toe. En bak nog even 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en na 2 minuten voeg je de bouillon toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak en zout en peper en citroensap naar smaak.

2.

Paprika topping: Droog de rode paprika en snij in dunne slierten. Verwarm de olie in een koekenpan. Plet de korianderzaadjes en doe ze in de pan samen met de chili vlokken. Voeg de paprika en spinazie toe en verwarm totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper en zet weg tot gebruik.

Verdeel de soep over de borden en doe een schep paprikatopping in het midden.